Vilken bok!

Vad gör man med 1 timma och 45 minuter på ett tåg? Jo, LÄSER! Och som jag har längtat efter den här boken som jag beställde för nån vecka sedan, nu skulle jag äntligen få ta tag i den 🙂

The Handmaid’s Tale

Alltså vilken bok! Jag har läst hälften på helgens tågresor. Den är rysligt subtil, en påminnelse till mig att man kanske inte behöver ”vräka på” med aktion och äckel för spänning. Och språket då! Vilken författare! (Vad håller jag på med?) Jag lär mig så mycket om hantverket och det är bra, ger mig distans för storyn är så otäck att jag inte klarar av att ta den till mig (vägrar se serien) med tanke på vad som händer i världen, det skrämmer mig.

Jag är så tagen och drabbad …

Och en annan mycket märklig sak. Min egen dystopi som jag skriver på, och försöker tvinga in i novellformatet fast den sväller och vill bli en roman, har mycket likheter med Atwoods bok. Typiskt. Man är verkligen inte unik. Trots att jag INTE läst boken, INTE sett filmatiseringarna eller serien, eller knappt satt mig in i storyn (för otäckt för mig) så lyckas jag ändå pricka in detaljer. Som med röda ballonger (viktig detalj och symbol i min dystopi). Vita lakan typ. (Trodde jag var unik) och hängningarna och det sexuella våldet. Jag som drömde min dystopi och trodde mig vara unik…. Hehe. Jag har verkligen inte plagierat Atwood, men folk lär ju tro det. Förhoppningsvis så kommer min berättelse, bearbetad genom mig, ändå ut på andra sidan som ”min”.

6 reaktioner på ”Vilken bok!”

  1. Åh, jag älskar Tjänarinnans berättelse! Atwoods bästa. Har andra delen, Gileads döttrar, om du vill låna. Plus några till av henne.

    1. Ja, jag vill låna! Tänkte på dig när jag läste, att jag skulle tips om henne och just den här boken, men det är klart du redan har läst 🙂

  2. Finns boken på Storytel.? Har du några novelltävlingar som du anser värda att lägga lite krut på. Du har ju vunnit tre tävlingar på raken. Är det inte så. Jag kan väl avslöja att jag precis har sålt min andra novell till Saga Egmont. Två noveller ska publiceras i år i den lilla tidningen. Det går lite framåt trots allt. Skriver du mer inom denna genre eller är det annat som gäller nu? Jag menar det du skriver för Lusthuset?

    1. Hej, jag hittade inget av Atwood på Storytel har jag för mig när jag senast sökte, så jag köpte henne i pocket på Adlibris. Just nu är det faktiskt ingen novelltävling som lockar … Kanske för att jag skriver på en egen novellsamling. Och jag har faktiskt inte vunnit tre tävlingar på raken, fick refus på Tistelblommas tävling exempelvis däremellan. Men annars har det varit tre roliga vinster 🙂 Kul med Saga Egmont! Funderar en del på dem som förlag, har en feelgoodroman som kan passa, men håller lite på den. Jag har knappt skrivit dystopier innan, men det är ju inte så långt ifrån fantasy på sätt och vis. Men det är vad jag gör just nu. Skriver på min dystopi och filar på en feelgoodroman däremellan som egentligen är klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.