Vad är det bästa med att skriva?

Det med att skriva, är för mig, att skapa något nytt. Eller nytt och nytt, det finns ju bara 36 dramatiska grundhistorier enligt George Polti, en fransk författare och forskare. Men för mig känns det som något nytt. Jag älskar den kreativa fasen där en vag idé i huvudet tar form och genom nyfiket undersökande utkristalliseras den vaga idén till något konkret. Här befinner jag mig nu med nya manuset ”Drama i triangel”.

En annan härlig del med skrivandet är att se det färdiga resultatet, att lämna ifrån mig utskrivna sidor med text på fysiskt papper till en testläsare och få feedback (förhoppningsvis positiv sådan). Det motiverar mig i skrivandet. Egentligen är kanske detta hela syftet med mitt skrivande – att se det osynliga manifesteras och bli en bok (eller i alla fall en bunt papper som kallas manus). Det bor så mycket glädje och tillfredsställelse i det. Jag tror också det är ett högst mänsklig och nedärvt drag i mig. Att vilja skapa och ”uppfinna”, vara kreativ. Dessa egenskaper har fört människan framåt och är fortfarande ett ständigt aktuellt behov inom oss.

Det är säkert också därför jag tycker det är så tråkigt med redigering, att peta i redan befintlig text. Snark. Då har jag redan lämnat just det manuset eller just den novellen och vill undersöka nya äventyr som vill ta form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.