Tröga skitmanus

Idag har jag skrivit tusen ord på manuset ”Drama i triangel”. Det är det segaste manuset jag någonsin jobbat med! Vill bara skrika rakt ut!!! Vill radera hela skiten. Vill bli färdig. Blä. Jag tycker inte det ska ta mer än tre-fyra månader att ha ett första utkast på ett manus (i alla fall för mig som skriver korta och enkla böcker). Men hösten har som sagt varit tung, men tror inte jag enbart kan skylla på det. Jag tror att slå av på takten inte är bra. Inte alls bra. Jag vet att ju mer jag skriver, ju mer skriver jag och ju mer text kommer till mig. Det är viktigt att hålla igång för att inte tappa kontakt med berättelsen och karaktärerna.

Den 26e september 2018 började jag skriva på manuset, två månader tidigare hade jag redan börjat skriva på synopser och samlat idéer. Och idag landar jag på 29 tusen ord. Jag har minst 20 tusen ord kvar!

Har nog aldrig (förutom mitt första manus, men då var jag nybliven mamma) skrivit så länge på ett manus och tycks aldrig bli klar. Jag vet hur mycket jobb som kommer sedan. Språket, fördjupningar, redigering, testläsare, ytterligare genomarbetningar och sedan lektörsläsning osv. Det får bara inte ta så här lång tid för ett första utkast. Är rädd för att jag tröttnat lite på skrivandet. Det är motigt att skriva manus som bara refuseras…

Jag är också i en fas med manuset då jag tvivlar. Tycker inte att berättelsen är tillräckligt bra. Att jag skriver tillräckligt bra. Suck. Det är så lätt att börja skriva på något annat, så lätt att överge nuvarande manus. Kanske nästa manus blir bättre? Kanske nästa manus kommer antas… lögner jag intalar mig. Nä, jag ska skriva färdigt. Den 1 juni 2019, ska manuset i alla fall vara klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.