Tiden går fort och skrivandet långsamt.

Den 21 februari började jag skriva på manuset med arbetstitel ”Änkan”. Det har gått 2 månader och jag borde ha kommit två tredjedelar av manuset, eller vart färdig med ett första utkast… Så är inte fallet.Jag har pressat ur mig drygt 32 tusen ord, av ett manus som i slutänden bör landa på 70 tusen ord, eller där omkring. Därmed inte sagt att ett utkast behöver vara på 70 tusen ord. Ett utkast, för mig, kan landa på allt mellan 30-50 tusen ord. Sedan börjar arbetet med att ”fylla ut”, fördjupa scener och så vidare.

Tycker att jag borde skriva ur mig ett manus, ett första utkast, på 2-3 månader. Just nu går tiden snabbt, men skrivandet lååångsamt. Snigellångsamt. Jag ska försöka tvinga mig själv att skriva 5 tusen ord i veckan, från och med denna veckan (vilket jag oxå klarat).

Att skriva kreativt, leka författare, är inte hela tiden en lek eller en passion. Det är faktiskt en del slit oxå. Men jag längtar ihjäl mig och drivs av att få lämna ifrån mig manuset ”Änkan” till testläsare, det är nog roligast av allt. Att i slutet fått ihop allt och få diskutera texten, handlingen, karaktärerna med någon. Jag är en sådan som inte kan säga ett ord om det jag skriver på, under tiden jag skriver på det. Sedan spricker jag av behovet att få prata om det jag skrivit. Men först när jag är klar, eller någorlunda klar och texten tåls att få läsas.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *