Testläsning + lektörsläsning

I helgen som var fick jag tillbaka mitt manus ”Änkan” från en snabbläsande testläsare. Så kul att äntligen få prata om karaktärerna och storyn. Det är vad jag i skrivandet ser fram emot allra mest tror jag, att få se hur texten landar hos någon annan och få prata om det skrivna.

Jag har oxå fått tillbaka manuset om ”Axel och den magiska boken” från lektör. Jag blev först nedslagen då jag initialt bara tog till  mig av det ”negativa”, men  efter några dagar ser jag det negativa  istället som förbättringsområden och förslag. Texten ska ju bli bättre och jag är villig att ta till mig av förslagen och göra texten bättre. Dessutom står det positiva saker med, men av någon anledning blir det positiva osynligt för mig till en början.

Att få mitt manus lektörsläst är bland de bästa investeringar jag kan göra för ett manus och för mitt skrivande. Jag lär mig mer av ”min” lektör än jag gjort under de skrivkurser jag gått på distans via internet, så nu lägger jag pengar på lektörsläsningar istället och återinvesterar på så vis i mig själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.