Summering av 2018

Jag fick gå tillbaka och kolla vad jag hade för målsättningar på 2018 och dessa var att skriva två bokmanus och göra färdigt ”Axel och den magiska boken” och skicka till förlag. Utöver detta satte jag ribban högt gällande noveller. Jag hoppades på att sälja 7 noveller och vinna minst 2 novelltävlingar.

Hur blev det nu då? Jag gjorde färdigt ”Axel och den magiska boken” och skickade den till förlag och blivit (som väntat) refuserad av nästan samtliga förlag. Tror jag bara har två förlag som inte refuserat mig än, men det kommer väl. Annars blir jag väl bara ignorerad och det är lika med refus.

Jag har inte skrivit två nya bokmanus. Jag har skrivit ett och ett halvt. ”Vildkatt och Änka” är typ klart, ska träffa min lektör och sedan läsa igenom manuset en sista gång innan jag skickar det för refusering hos förlag… och jag är halvvägs genom manuset ”Drama i triangel”.

Jag har vunnit fyra novelltävlingar 2018 (varav en jag inte tillkännagivit av olika skäl, så den vinsten behåller jag för mig själv), så där slog jag målsättningen. Men jag har ”bara” sålt en ”kortroman” i tre delar till Året Runt samt en enskild novell till nämnda tidning. Här uppfyllde jag inte alls min målsättning. Tyvärr har tidningen haft köpstopp under större delen av 2018 och nu gjort förändringar som innebär mindre chans att sälja…

Utöver ovanstående har jag skrivit två krönikor som placerade sig på andra plats (och en gästkrönka).

Allt som allt är jag jättenöjd med skrivåret 2018. Det har varit en tuff höst. Den jobbigaste tiden i mitt liv (hittills, man har ju inte levt färdigt än) då mycket av skrivande fick pausa och gå långsamt.

Jag ska fundera på vilka målsättningar jag ska sätta upp för 2019… Tror att 2018 kan bli ett svårt år att slå och det är helt okej.

Gott nytt år på er!

6 reaktioner på ”Summering av 2018”

    1. Hej, vilka tre novelltävlingar är det som är deadline på och som du hoppas på? Jag har bara skickat till Miramir, tema Folktro, och jag skickade tre bidrag så jag hoppas något av dem kan duga 🙂

      1. Bårhuset hade också deadline igår. Dit skickade jag två bidrag. Malmö 2048 hade förlängt deadline till igår. Även dit skickade jag två bidrag. Dessa har jag ingen större förhoppning om. Prövade bara vingarna. Så Miramir förstås, som jag verkligen hoppas på. Jag lobbade lite för den tävlingen eftersom Mörkersdottir inte gav ut någon antologi på Folktro. Så jag snälltjatade lite på Kristina.och hon nappade. Det blev många bidrag dit för jag gillade temat så mycket. Jag blir besviken om jag inte får med något bidrag. Om vi är flera som skickat in fler bidrag är kanske chansen större att vi får med minst ett bidrag var. Det ska bli spännand eatt se hur många bidrag som sjickades in. Säkert minst 125. Jag skickade även in till Monica Iveskölds tävling som hade deadline för en månad sedan. Jag hoppas lite på den också. Men just övernaturlighet är jag mycket intresserad av.

        1. Hej, bra initiativ till Folktro-tävlingen, jag bara ÄLSKAR det temat, övernaturligt precis som du 🙂 Är säkert en hel del bidrag inskickade dit… hoppas verkligen vi får med var sitt bidrag 🙂 Dom andra tävlingarna du nämner har jag inte skrivit något till förutom Monicas tävling. Men blev inte så nöjd med mitt bidrag (hade faktiskt glömt den tävlingen) så där har jag inte så höga förhoppningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *