studier

Jag har kommit in på en kurs nästa år. Litteraturvetenskap 15 poäng på högskolan. Den ges på distans och går på halvfart, det borde jag klara av jämte att jobba heltid, ha en fyraåring och försöka skriva färdigt mitt manus och alla andra hundra skrivprojekt (även om jag får dra ner lite på takten).

Främst ville jag gå kursen då jag har en karaktär som gör det, alltså är kursen research 🙂 Men annars så tycker jag kursen verkar intressant. Jag har inte studerat sedan min examen 2011. Det är många år sedan nu. Nervöst. Tänk om jag inte klarar det? Tänk om jag glömt hur man gör när man pluggar på högskolan? Tänk om jag inte orkar… Nåja, det är inte hela världen om jag inte får livets alla delar att gå ihop och jag hoppar av. Kursen är ingen nödvändighet (inte som en utbildning) utan bara för kul.

Nu ska vi strax åka till svärföräldrarna och fira jul. God jul på er 🙂

4 reaktioner på ”studier”

  1. God jul på dig. Jag läste 40 p litteraturvetenskap när jag var 37-39 år. Läste på halvfart i två år. Pendlade var tredje veckoslut till Göteborg. De minsta var 2 och 3 år när kursen startade. Jag var ensamstående mamma och ständigt stressad. Jag har haft nytta av dessa studier i mitt yrkesliv. Man klarar mer än man tror. Ska inte stressa med mitt skrivande. Bara skriva när jag har lust. Det blir mitt nyårslöfte. Kram på dig och ha en fridfull jul.

    1. Åh vad kul att du oxå läst det 🙂 Jag är väldigt nervös… Men har ju fixat att plugga förut. Har läst typ 4,5 år sammanlagt på Högskolan så en termin på halvfart borde ju gå. Jag är ju inte heller ensamstående… Bra jobbat av dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *