Splittrad …?

Jag har redigerat Drama i triangel, ska påbörja redigering av ”Bussen” efter genomläsning av författare och lektör, skriver på nytt manus inom feelgood – där jag också går en skrivkurs på distans. Borde jag vara splittrad? Ja, lite kanske. Men det finns fördelar med detta. Min hjärna blir så uttråkad annars om jag inte har många bollar i luften .

När jag nu väntar på återkoppling av redaktör för Drama (vilket tar några veckor från det att jag var klar med min del) så MÅSTE jag ha annat att skriva. Det går inte, att INTE ha något att skriva på. Därför började jag på en ny feelgood och under tiden kom ”Bussen” tillbaka, så nu är jag mentalt tillbaka där och klurar på förbättringsförslagen. Min plan med ”Bussen” är att redigera igenom den och ändra vissa grejer – nya testläsare och den här gången min målgrupp, alltså ett par ungdomar vore ju att föredra. Sedan ska jag vila från manuset och ta det lugnt, innan det ska till förlag. Och medan Bussen är parkerad kan jag alltid skriva på mitt nya romanprojekt utöver noveller och diverse.

Det som är kul med att hoppa så här mellan projekten, förutom att det håller uttråkningen borta, är att det stimulerar olika delar av hjärnan. I mitt nya bokprojektet är jag i fasen ”kreativ och fri”, det är bara att skriva på och hålla det kravlöst. Projektet ”Drama i triangel” är färdigt utifrån struktur och typiska lektörs−grejer och ligger på redaktörsnivå – alltså fixa språket, resten sitter (i alla fall så som jag vill ha berättelsen). Medan ”Bussen” är på lektörsnivå där struktur/dramaturgi och karaktärsbeskrivningar och sånt är i fokus. Jag jobbar alltså på alla tre nivåer mer eller mindre samtidigt. Splittrad? Kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *