Skrivtid

Idag, en regnig lördag, har jag egentligen mer skrivtid än vad jag orkar med. Jag har skrivit 4000 ord på nya barnboken ”Drakmärkt” och trots att jag kan sitta en timma till eller mer och skriva så orkar jag inte.

Min dotter har en grannkompis över och leker med. ”Mamma, du får inte vara med”… hehe… tråkigt. Not. Jag skriver så gärna. Men ibland märker jag att det inte alltid är brist på skrivtid som gör att jag inte skriver. Jag orkar inte hur mycket som helst. Även om jag jobbade som författare skulle jag nog inte palla åtta timmar om dagen koncentrerat skrivande… Men det är därför skrivandet innehåller så många olika faser jag kan varva med.

Nu ska jag stänga ner datorn för idag och läsa en stund, eller bara sitta i stillhet och glo tomt i luften (för det kan jag behöva efter att ha producerat mycket).

2 reaktioner på ”Skrivtid”

  1. Jag har också insett att man inte kan sitta och skriva jämt. Jag jobbar heltid så jag skriver bara på helgerna. Fast inte en hel dag. Jag gör annat också. Jag har påbörjat något som jag hoppas ska bli en bok i framtiden men jag rusar inte fram. Jag gillar ju att skriva noveller och just nu har jag inget projekt i novellform. Jag hoppas det kommer någon ny novelltävling i höst. Om en månad är det nog lansering av Tabu. Måste posta avtalet jag fick på mailen.

    1. Jag tror att ge det tid och ta det lugnt bara är bra för ett bokprojekt. Själv är jag lite otålig av mig och vill gärna ha ett resultat så jag skyndar mig fram en del… hehe. Har inte heller någon novell jag jobbar med just nu och tycker det är skönt att det inte är någon novelltävling jag vill delta i just nu, har så mycket med mina bokprojekt att novellerna får stå lite tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.