Skrivkrönika 2021

Jag var tvungen att gå tillbaka och se vad jag hade för målsättningar och ambition för året 2021 och dessa var:

1. All kraft och fokus på ”Hämnd, älskade hämnd” som ska komma ut under våren 2021. Hur blev det? Jag gjorde detta, men det slutade med att jag återtog rättigheterna till mitt manus från det förlag som skulle ge ut boken då jag vill debutera med en annan bok, på annat förlag. Det här manuset, som nu fått titel ”Älska, hämnas, all in” kommer istället ut på Ordberoende Förlag sommaren 2022 i digitalt format (ljud och e−bok).

2. Redigera det sista i manuset ”När du ska dö” så jag eventuellt kan låta några ur målgruppen (ungdom) testläsa. Hur blev det? Jag gjorde detta, och fick manus testläst, men inte kommit längre då jag pausar skrivandet inom den här genren (skräck) för att stämma mer överens med mitt förlag och de genrers jag kommer att ge ut hos dem.

3. Redigera det sista i manus ”Mitt liv är bra som det är, tack” så eventuella personer kan testläsa + hitta någon bra lektör för en proffsig läsning (om jag tycker mig ha råd). Hur blev det? Jag gjorde inte alls detta. Nepp. Ingen lektör. Inte ens någon testläsare. Jag skickade mer eller mindre mitt första utkast till förlag och blev antagen (wtf?!) och på den vägen var det. Även om detta är manuset jag blev antagen med, så är det ett annat manus som blir min debut (78 slag i minuten). Manuset ”Mitt liv är bra som det är, tack”, är däremot planerad för utgivning hösten 2022.

4. Vinna ett par novelltävlingar vore ju kul + sälja något till Året Runt. Hur gick det? Bra. Jag vann fyra novelltävlingar och sålde två ”kortromaner” i tre delar och sålde tre vanliga noveller till Året Runt.

Nu när jag ser tillbaka på året 2021 så tycker jag att ribban – med tanke på att jag både jobbar och har två små barn – var ganska högt satt … hehe. Men det gick ju bra 🙂 Det är verkligen året från REFUS TILL DEBUT!!!

Att jag skulle få skriva på TRE förlagsavtal är ju galet! Det finns inte ord för att beskriva detta. Jag hade vid mitt första antagna manus i år, 2021, skrivit 10 manus – nästan en miljon ord sammanlagt – och blivit refuserad så mycket att jag inte ens vågar skriva ut det här. Men det gick till slut 🙂

Jag har fått erfara hur klyschan GE ALDRIG UPP verkligen är sann. Det är min talang. Att aldrig ge upp, att vara uthållig, envis och ständigt beredd på att utveckla skrivandet.

Tänk att jag ska debutera nästa år!

Nu ska jag fundera på vad mina skrivmål för 2022 ska vara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.