Skriva tråkigt

Försöker skriva på en novell till en novelltävling med deadline efter sommaren och det går trögt. Kan vara förkylning och att jag är trött, sover dåligt just nu om nätterna. Trögheten kan oxå bero på att jag försöker tvinga fram något och inte skriver på inspiration, samtidigt som att de flesta noveller (och bokmanus) inte alls skrivs på inspiration hela vägen. Det är ett jobb jag ”tvingar” mig till för att få uppleva skriv-rusen och inspirationen ibland, som belöning.

Men det kan oxå vara så att själva temat/genren för novelltävlingen inte är min grej för genren är faktiskt bland det tråkigaste jag vet att skriva inom.

Så nu sitter jag här och surar och tänker ta med en kopp kaffe ut och sätta mig i solstolen istället och fundera vidare på: Varför skriver jag tråkigt?

Varför lägger jag inte min begränsade skrivtid på att skriva det jag tycker är kul och inom de genres jag vet ”är min grej”? Är jag i så desperat behov av att skicka ett bidrag till den här tråkiga tävlingen för att möjligen ha chansen att publicera? Högst troligt förlorar jag ändå, med tanke på att jag inte känner någon glöd för den här novellen.

Undrar om andra där ute skriver tråkigt (och med tråkigt menar jag inte att själva novellen i slutändan behöver bli tråkig, mer att novellen i själv självt är tråkig att skriva) och undrar om andra är lika desperata som jag? Skriver något bara för att ha något att skicka in trots att det inte ens är kul?

4 reaktioner på ”Skriva tråkigt”

  1. Kan det vara Everlasting? Till den har jag inte ens en idé. Just nu skriver jag vanliga noveller för skojs skull. De vilar på hårddisken tills jag får ett infall att skicka iväg dem.

    1. Hej, vill inte skriva ut vilken novelltävling det är eftersom jag är lite taskig och dissar tävlingen… hehe. Kul det låter att bara skriva för skojs skull. Jag gör sällan det, förutom mina bokmanus, novellskrivandet har alltid ett syfte: Försöka sälja till veckotidning eller vinna novelltävling.

      1. Jag tycker att det har varit stressigt med alla novelltävlingar så jag kommer nog att välja de som känns rätt för mig. Det som känns stressigt är försäljningen om man medverkar i många antologier. Man vill ju vara lojal. Dessutom vill man inte ligga ute med pengar titt som tätt. De som kommer ut vid jul kan man ge bort i julklapp. Jag brukar ge bort en hel del böcker faktiskt. Så jag har inga vinster att deklarera. Vanliga veckotidningar har jag gett upp. De har ofta köpstopp. Den lilla tidningen får in så mycket så det dröjer upp till ett år eller mer att få svar ibland. Jag är prenumerant så jag ska hålla koll när dina tre publiceras. Du får nog räkna med att de publiceras med ett par månaders mellanrum. Jag har pratat med några som skrivit noveller länge. De säger att förr kunde de ha en novell i månaden i tidningen. Numera kan det bli max 3-4 om året. Sedan tröttnar vissa efter hand att skicka in. De är kanske engagerade i stora romanprojekt. En antologi som jag ser fram emot är Folktro. Det har varit lite tyst om den. Vi har inte sett något omslag. Däremot har de varit snabba med information om Tabu.

        1. Tycker oxå det har varit stressigt med alla tävlingar så jag borde bli ännu bättre på att sålla bland dem. Du får jättegärna skicka till mig när mina noveller kommer med i Kvällsstunden 🙂 Ser oxå mycket fram emot Folktro, men du har rätt att det varit lite tyst om den nu. Undrar hur omslaget kommer se ut eller vad antologin kommer heta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.