Skriva och bygga koja

Den här lördagen ska jag försöka skriva lite noveller. Och så vänder jag mig om och dottern har har byggt koja.

Kreativt 🙂 Hon kommer senare i eftermiddag åka med sin pappa på bio. Frost 2, för andra gången. Hon och jag har redan varit och sett den. Då blir det i alla fall lite mer tyst och enklare att skriva… Annars är jag van att skriva under (o)ljud och att bli avbruten. Mina barn ska alltid kunna ”störa” mig.

Bebisen i magen stör inte mer än med sina buffar än så länge, och det är ju bara mysigt. Det bästa med att vara gravid 🙂

Ibland tänker jag på hur det skulle varit om jag började skriva så här ordentligt INNAN jag fick barn. Varför började jag som 30-åring? Jag hade ju all tid i världen innan, men det fattade jag inte då. Jag tar helt klart vara på tiden mer nu än innan jag fick barn. När tiden känns oändlig är det lättare att skjuta upp saker, tror jag. Nu är tiden begränsad vilket gör mig superkoncenterad och motiverad när jag får en timma här eller där. Eller som idag, tre timmar senare i eftermiddag.

3 reaktioner på ”Skriva och bygga koja”

  1. Jag väntade med skrivandet tills jag var nästan 62. Bättre sent än aldrig. Att vara amatörskrivare är inte gratis. Man förväntas betala för lektörtjänster. Det har inte varit aktuellt för mig än. Även anmälningskostnader och tryckkostnader förekommer. Likaså förväntas man sälja och göra. mycket pr för böckerna. När det poppar upp massor av tävlingar måste man prioritera. Man kan inte delta i allt. Man måste leva det vanliga livet också.

    1. Nej, det är faktiskt riktigt dyrt. Snart har jag lagt 17 000 kr på ett manus… hehe. Och lagt pengar på skrivkurser, men det är lektörerna som lärt mig mest så jag hoppas pengarna är väl investerad 🙂 Det värsta med skrivandet är väl just när man ”tvingas” till det där andra, som inte är att skriva. Sälja och marknadsföra. Nej, tack. Jag vill ju bara skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *