Skicka manus till förlag

Nu är jag klar med Hjärta&Taggtråd för hundrade gången. I sista scenen kommer jag på en ny titel: Tre till fyra andetag. Så nu byter jag titel. Hjärta&taggtråd heter numera Tre till fyra andetag.

Nu till frågan: skicka in till förlag eller inte?

Så här är det (tror jag): Under sommaren och speciellt efter så skickar jätte många in sina manus till förlag. Man har varit ledig och kunnat jobba på sitt manus. På hösten arbetar alla förlag intensivt med att förbereda inför bokmässan. Alltså en riktigt usel tidpunkt att skicka sitt manus till förlag. Bästa tiden tiden torde därmed vara jan, feb, eller mars.

Jag har skrivit intensivt och målmedvetet i ett år och åtta månader. Utvecklats jätte mycket. Lyckats få såld en novell, hoppas på fler. OM jag väntar med att skicka Tre till fyra andetag till förlag till januari 2018 hinner fler testläsa och ge respons och jag hinner fortsätta utveckla mitt skrivande. Däremot är jag otroligt sugen på att skicka in manuset NU. Jag är en otålig människa, men jag vet att det är manuset till gagn att vänta. Bli bättre och jobba igenom den igen i december och skicka i januari 2018.

Så får det bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *