Rädd för Lucida

Jag har, som jag nämnt här tidigare, svårt att komma igång med skrivprojektet ”Lucida” som än så länge mest existerar i tanken. Efter ärliga samtal med mig själv har jag identifierat motståndet, stenen och den jobbiga uppförsbacken = RÄDSLA! Rätt och slätt RÄDSLA. Jag är rädd för att inte kunna omsätta min vision till bra (fantastisk) text. Dessutom är Lucida fortfarande blyg för mig, hon liksom står på tröskeln och vet inte om hon vågar komma in och dela med sig av sitt liv, sina utmaningar och tankar, vilket kan vara en bidragande orsak till att hon fortfarande ter sig vag och därmed svår att skriva.

Vidare är jag rädd för att lägga år av jobb (eftersom tanken är att Lucida ska bli en bokserie om fem böcker) och sedan bara mötas av refuseringar som vanligt… Jag är rädd för att misslyckas helt enkelt, vågar jag inte ens försöka?

Jag har begravt flera böcker hemma i skrivbordslådan tidigare, men de har jag kanske bara lagt ett halvt år på. De är lättare att skaka av mig, konstatera att det inte blev bra, men tack för erfarenheten och dra vidare till nästa skrivprojekt. Men tänk att lägga två år eller mer på något och så blir det inte bra! Fy! Det skrämmer mig. Jag har aldrig fruktat ett projekt så som jag gör med Lucida. Jag tar mig själv (och skrivandet) på för stort allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *