4 reaktioner på ”Publicering”

  1. Grattis. Du har verkligen tur med de stora veckotidningarna. Hos dem har jag endast fått s.k läsarberättelser publicerade. Sedan antar jag att honoraret för en novell är betydligt högre än hos den lilla tidningen jag skriver till. I början var honoraret 1000 kr för en snovell. I januari sänkte de det till 800. Det är många som skickar in så 2019 lär inte bli så framgångsrikt. 2018 var ett bra år för mig hos den lilla tidningen. Väntetiden är lång. Jag har noveller som är inskickade förra sommaren som jag inte hört ett dyft om än. Fler och fler skriver också så konkurrensen hårdnar. Nu väntar jag på att Tusen och en natt ska avgöras. Det är snart två månader sedan det var deadline. Tyvärr har jag aldrig haft tur där tidigare. Folktro komme ri sptember. Skönt att den inte krockar med antologin Lycka som lanseras om någon månad.

    1. Hej, tack 🙂 Året runt, har jag haft tur med. Men nu har dom fortsatt köpstopp och köper inga noveller, så det är trist. Jag har haft tur (kanske tack vare att jag fått ”en fot in”) och fått skicka in några nya noveller, men hon har inte ens läst dom än på grund av köpstoppet. Nya novellister kan jag tänka mig att dom inte ens inleder nya samarbeten med pga köpstoppet. Av Året runt får jag ut en tusenlapp per novell, så det är inte så stor skillnad på betalningen på hos Kvällsstunden. Jag väntar ivrigt på besked från Marwa, men oxå paranormal romance-tävlingen är jag spänd på.

  2. Men efter skatt blir det bara 560 så rik blir man inte. Jag skickade också in till Marwa och Seraf. Ariton fick in 198 noveller så då minskar genast chanserna. Tusen och en natt har det varit så tyst om. Hoppas det kommer lite fler novelltävlingar snart.

    1. Nej, det var ju inte så mycket efter skatt. Jag brukar få tusen kronor i näven av Året Runt så det var ju lite bättre. Men det är själva publiceringen jag är ute efter 🙂 Herregud, fick Ariton in nästan 200 bidrag?! Jösses, nej det kan jag ju räkna bort. Så bra var inte mitt bidrag 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *