Och dagens skörd…

…av ord blev: 1 750. Perfekt. Men nu kommer utmaningen. Imorgon är det måndag och en hel arbetsvecka (som är rätt hektisk) ligger framför mig och som jag inte alls ser fram emot. Suck. Då kommer det blir svårt att komma upp i den här mängden ord.

Om jag verkligen skulle tävla på riktigt i NaNoWriMo så skulle jag behöva vara ledig och strunta i att stanna upp och researcha saker. Det är väl så man får göra och får gå tillbaka sedan och fylla i luckorna. Grejen är att jag har väldigt svårt att slarva och skriva för fort just nu (annars är det min grej att skynda fram). Efter senaste redigeringsarbete, som var gigantiskt, vill jag aldrig mer hamna där. Nej. Jag funderar på att dela upp manuset i fyra akter (vilket ändå följer strukturen bra) och redigera lite (utan att tröttna på manuset) i akt 1 innan jag får gå över och skriva på akt 2. Allt för att minska på efterjobbet.

Men jag vet. Redigering kommer jag inte undan. Och det är i redigeringen som texten blir riktigt bra. Allt går inte att finslipa i manusets början heller. Jag behöver skriva ur mig berättelsen och få ”alla bitar på plats”. Först då kan jag få en överblick över hela texten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.