Ny manusidé

Jag har ett nytt manus jag vill skriva. När nuvarande manus Änkan går till lektör i början av oktober ska jag sätta igång med den nya manuset med arbetstitel: Drama i triangel. Planen var att jag skulle satt igång med det nya manuset i augusti, men blev inte så… (hade jag skrivit i den takt jag brukar så hade en tredjedel av det nya manuset varit på pränt nu. Minst).

Manuset har tre huvudpersoner och de får var sin del i boken för att vävas samman i slutet. Jag har fått manusets första mening till mig. Det tar jag som ett kreativt tecken 🙂 Först ut möter vi Klara (eller kanske Julia) som jag tror är runt 22 år gammal: ”Det är inte mitt inre mörker som väcker mig, det är något annat.” Blir spännande och se om första meningen kommer stå kvar eller om det efter redigeringar blir något annat.

Den här inledande fasen av ett manus är väldigt roligt att befinna sig i. Det är med spänning och nyfikenhet jag möter, undersöker och lyssnar på mina tre huvudpersoner. Vad vill dom med livet och med sig själva? Vilka demoner tampas dom med? Och varför drar en av dem en kniv i slutet? Vem överlever och vem gör det inte? (och nej, det är ingen deckare).

2 reaktioner på ”Ny manusidé”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *