Novelltävlingar

Fick en påminnelse om Fantastiknovelltävlingen, som firar 20-årsjubileum i år, i en kommentar och fantastik är en av mina favoritgenres att skriva i 🙂

I tävlingen gäller noveller inom science fiction, fantasy eller skräck, på svenska och max 50 000 tkn. Flera bidrag tillåtet och deadline är 30 augusti. Läs mer: http://ahrvid.bravejournal.com/

Känns som det är en hel del novelltävlingar på gång nu, men många är kopplade till ett visst län. Och bor jag inte där, antar jag, att jag inte kan skicka in bidrag. Men det gör inget, för jag hinner inte. hehe.

Fick i alla fall ur mig en novell till Boktugg och använde mig av Rödluvan som inspiration och lade berättelsen i nutid. Jag blev nöjd med mitt bidrag, men har ingen aning om det är vad juryn vill ha så jag har inga höga förväntningar där. Har en idé att spinna vidare på Snövit, men jag har inte tillräckligt med skrivtid för det. Dom kvartarna jag lyckas stjäla på en dag går till mina romanprojekt just nu.

4 reaktioner på ”Novelltävlingar”

 1. Jag fick också en kommentar från Ahrvid i min blogg. Jag vet inte om jag ska delta i den. Jag vann tydligen juni månads tävling hos drop a story. Om det endast är en vinnare vet jag inte. Det har varit tyst från fuerte och Everlasting men jag har inga förhoppningar där. Några har tydligen fått besked från Panda stories. Miramirs tävling på temat tradition hade deadline för en månad sedan. Vet inte hur det blir där. Jag har inte skrivit lika mycket denna sommar men några noveller har det blivit. Jag väntar på min starroperation och nu har den blivit framflyttad till slutet av augusti.

 2. Jag kommer nog inte delta i den tävlingen från Ahrvid då jag tycker det är luddigt, särskilt vad man liksom vinner. Fattar inte publiceringen riktigt.

  Grattis till vinsten på Drop a story. Jag har inte alls varit där inne på länge och kollat.

  Oj, har folk redan fått svar från Panda Stories. Jag blev sååå nöjd med mitt bidrag till dem. Men vet ju inte alls om dom gillade den, eller om det passade. Novellen kommer jag i alla fall kunna använda till annat. Annars är det som du skriver, väldigt tyst. Jag tycker inte jag får besked alls, varken glädjande besked eller refuser. Väldigt tyst.

  1. Vem som vinner första pris hos Panda stories avslöjas 12 augusti via deras sida på Facebook tror jag. Jag vet två som fått besked att de kommer med i antologin.

   1. Okej, då är jag högst troligt inte med i antologin då jag inget hört. Dessutom, om man inte blivit kontaktad innan den 12e så har man inte vunnit. Vinnaren får alltid (rätt säker på det) ett mejl innan det publiceras offentligt så man lär ju inte bli överraskad av att se sitt namn den 12e.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.