Noveller och tidiga mornar

Vaknade i morse, ofrivilligt får väl sägas, av bebisen som snurrade runt och lade sig på mig vid 05.35. (Vi samsover) Medan han ammade låg jag där och funderade med sömnen fortfarande grusig i skallen. Och då fick jag plötsligt en novellidé till novelltävlingen ”Tappa masken” som arrangeras av Tistelblomman.com

Jag hade inte tänkt skriva ett bidrag till den tävlingen då jag har andra tävlingar jag redan prioriterat och dessutom måste jag i första hand redigera och fixa det sista med manuset ”Hämnd, älskade hämnd”. Men när en idé bara kommer så där, och känns å j*vla bra … Då är det bara att skriva ner den. Hm. När jag nu ska få tid till det. Kanske i morgon när jag inte längre är ensam hemma och kan få lite hjälp.

Annars dammade jag två noveller för kommande tävlingar med deadline i februari och 1 mars. Och vad bra dom var! Ibland kan några veckor vila från en text göra att man ser hur dålig den är, men den här gången var det två riktigt bra noveller. Tycker jag själv i alla fall 😊 Den ena ska till Faktums novelltävling och där förstår jag att mitt bidrag inte har en chans. Strunt samma. Jag älskar novellen och ska bara redigera och lyfta språket det där sista, sedan skicka in den. Och när den högst troligt förlorar där så vet jag att den kommer få en ny chans någon annan gång i ett annat sammanhang.

Jag brukar försöka göra så när jag ska delta i novelltävling. Att försöka få en idé så fort om möjligt (vilken brukar lösa sig när jag intensivt tänker på tävlingens tema) och skriva ur mig den. Sedan får novellen ligga så länge det är möjligt beroende på deadline, ibland två månader, ibland bara ett par veckor. Men den där tiden ifrån texten har jag märkt är så bra.

Då Viktor vaknade alldeles för tidigt även för sitt eget bästa blev han trött fort, gav mig ett kortare skrivpass när han sov en halvtimma före klockan 8. När han vaknade tog vi en promenad. Det är verkligen något magiskt i den här stillheten som finns vid klockan 8 en lördag. Luften var still, marken frusen och lugn, alla energier runtomkring slumrade och mina tankar fick sväva långt och fritt.

4 reaktioner på ”Noveller och tidiga mornar”

  1. Oj, jag glömde att säga en sak om Masken rämnar. Det är ju ingen tävling. Fast det är klart att det känns som om man vinner något om man blir antagen och publicerad i en antologi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *