När idéer kommer

Tidigt i morse fick jag en idé till en novell för Faktums novelltävling. Och allt jag vill är att slänga mig över den och få ner den i skrift innan den försvinner. Men en sak först. Kaffe och ett snabbt pass på gymmet där idén oxå får möjligt att marinera lite mer). Sedan. Kommer hem, duschar, mer kaffe och äntligen. Bebisen sover och jag slår på datorn. Novellen handlar om hur Sociala medier stjäl vår tid … hm… Hur ska jag få ner känslan och min poäng i skrift, kanske …

Min dotter: ”Mamma, vi spelar spel.”

Jag, inte så närvarande: ”Jag ska bara …”

”MAMMA!”

Okej, bäst att kolla vad hon vill. ”Åh, så fint du har gjort”, säger jag och sneglar på microns klocka, 08.43. Jag hinner skriva sen, snart. Bara inte idén försvinner … Jag har inte ens hunnit stolpa upp den. Okej, nu ska jag vara närvarande. Jag menar herregud, novellen handlar ju om det här! Det är klart jag ska spela spel med min dotter (hon vann, för husfridens skull, kan man säga …) Och jag var närvarande nog att oxå ta en bild… hehe

Det har tagit mig hela dagen att skriva ett första utkast på bara ca 1 600 ord: Det har blivit ett stycke där, ett stycke här. I vanliga fall som ostörd skriver jag med en hastighet på kanske 1500 ord i timman. Nu fick jag springa mellan barnen, matlagning, bajsblöjor (två hittills idag) gnäll, tröst, lek, amning och åter amning. Jösses.

Ibland längtar jag så det gör ont efter att bara få vara helt ensam, och helt ifred med mina egna tankar. Det är liksom aldrig tyst. Nu när jag skriver det här skriker ungarna (glada, men ändå) och det är en hel drös av dem (grannbarnen som är här inne hos oss och leker). Min frustration gör mig ibland sjuk känns det som: när det kreativa inte får komma ut. Jag är en dålig förvaltare av kreativa idéer och en dålig mamma. Inte 100% på något. Suck.

Nåja, novellen är typ nedskriven. Bra vet jag inte. Men den finns där och nu stänger jag av datorn för den här lördagen. Klockan är ändå snart 15.00, för tidigt för vin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *