Mellan projekt

Kan inte fatta jag börjat skriva på en ny bok! Rastlösheten tog över i lördags och jag började skriva på en ny bok för barn, 9-12 år, inom genre fantasy. Detta för Bonniers manustävlingen vid årsskiftet. Hoppas jag hinner skriva manuset färdigt till dess. Jag vet skynda med manus inte blir bra… Bäst är att ge texten tid, mycket redigering, testläsare och lektörer. Inget av detta kommer jag väl hinna… hehe.

Men eftersom jag befinner mig lite mellan projekt nu saknade jag till slut att inte ha något att skriva på. Jag väntar på manuset ”Drama i triangel” som i och för sig snart kommer tillbaka från lektör och manuset ”Änkan” ska få vila ett par månader innan sista genomläsningen/redigeringen inför att sedan skickas till Förlag.

Den nya barnboken, ”Drakmärkt” har jag redan skrivet 8 300 ord på (sedan start i lördags och idag är det tisdag) och jag ger mig 30 dagar att skriva ett första utkast på (minus veckan jag är Mallorca). Manuset ska inte bli mer än 30 000 ord, så det är inte så mycket… Borde jag klara av. Dessutom provar jag mitt nya arbetssätt som förhoppningsvis ska minska på efterarbetet och redigeringen, göra texten bättre från början, motverka att ”köra fast” eller få skrivkramp (vilket händer när jag kör fast och inte vet nästa scen).

Sedan ska jag återgå till mina gamla manus och slutföra dem. Och sedan vill jag skriva ”Bussen”…. och ”Städerskan” och och och… alla dessa bokidéer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *