Lektörsutlåtandet

Nu har jag skummat lektörsutlåtandet för ”Änka och Vildkatt” som överlag är ganska positivt. Jag har inte kollat i själva manuset där lektören sedan gjort kommenterar löpande genom hela manuset, men antar att där finns en del för mig att göra.

Men detta påpekar även den här lektören, precis som förra: ”Intrigen fungerar fint, men berättelsen kan behöva bli lite längre och fylligare.” JAG BLIR GALEN! Hehehe… Jag hade verkligen inför den här lektören jobbat igenom manuset och ”fettat” på manuset, men ändå når jag inte hela vägen! Hmm… Vad gör jag för fel? Hur fettar jag på ännu mer utan att bara ordbajsa och det blir tråkigt?!

Sedan skrev hon oxå: ”Berättelsen innehåller ”ingredienser” från två olika genrer; spänning/deckare och romance. Det är en ganska ruggig deckarberättelse, med ett finurligt förlopp och hemska hämndaktioner, som griper tag i mig som läsare. Mycket bra! Det känns lite ovanligt med inslag av romance i den typen av berättelse, vilket jag tycker känns nytt och fräscht!”

Detta känns ju kul att hon skriver eftersom romance är en genre på uppsving i Sverige och inslag av spänning går väl alltid hem, tänker jag 🙂

Detta var andra lektören som fått läsa ”Änka och Vildkatt”, men nu får manuset ligga en stund eftersom jag i första hand måste göra klart ”Drama….” för lektör i september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.