Långsiktigt tänkande

I morse vaknade jag, klockan 05.10, av regnet som slog mot rutan. Och jag som skulle börja dagen med en joggingrunda, det var ju tråkigt att det regnar… hehe. En timma senare (jag ligger kvar i sängen) regnar det inte längre. Suck. Det är bara att ta på sig joggingskorna, koppla upp sig på Spotify och ge sig ut och springa.

Jag kan inte påstå att jag ångrade joggingrundan när jag kom hem efter 5 km svettig och vaken. Detta är långsiktigt tänkande. Att göra det som gynnar mig i längden. Jag har aldrig ångrat ett träningspass, men däremot jag ångrar mig ALLTID efter ett överhoppat träningspass då det kortsiktiga tänkandet vunnit där jag varit lat och föredragit soffan och tv:n, den kortsiktiga tillfredsställelsen i att bara slappa.

Såhär är det med skrivandet. Det är en långsiktig livsplan präglat av långsiktigt tänkande (en utmaning för mig som lätt blir rastlös och vill att saker ska hända fort). För även om jag älskar att skriva så är det motigt många gånger.

Idag ska jag skriva slutet på manuset Andarna i Anya. (Hoppas jag kommer på en bättre titel innan manuset ska till lektör i höst).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *