Jag har ingen talang

Jag har, fast jag inte fick, börjat skissa lite på nya manuset ”Bussen” och samlar idéer och infall i ett dokument och har en plan för hur jag ska skriva det här manuset, hur jag ska angripa det. Och inte alls som tidigare. Från början skrev jag bara helt fritt och agerade på en vag idé om ett blivande manus. Jag fick ihop det. Till slut. Manus som är dåliga och ligger och skräpar och som jag inte kommer göra nåt med. Sedan började jag strukturera mig mer och testade att jobba efter en lite mer strukturerad plan, en typ av synops = mina senaste manus. NU tänker jag annat, nu tänker jag reflektera och analyser mycket mer vad jag vill ha ut av manuset + synops. Jag kommer också prova att vara mer ”analytisk” när jag väl börjar skriva ”Bussen” mer ordentligt, fundera över dramatiska kurvor och vad som blir en bra läsupplevelse, hur man berättar en historia. Och gör det bra.

”Bussen” blir mitt åttonde manus (och då räknar jag inte med ett halvt manus som jag övergav) och jag har gett mig tusan på att bli bättre och bättre för varje manus. Jag hade aldrig kunnat tänka så här året 2015 när jag skrev första manuset. Skrev efter de kunskaper jag hade då. Åren som passerat har hela tiden gett mig nya insikter och lärdomar och för varje ord, varje mening blir jag bättre. Hoppas jag i alla fall 🙂

Jag har ingen talang. Önskar jag hade det. Önskar jag bara kunde skriva en bestseller på första försöket och att jag bara ”hade det i mig”. Men icke. Däremot slås jag inte ner av det. Tvärtom. Jag märker att skriva är ändå något jag till stor del kan lära mig. Det är ett jobb, en skicklighet som går att träna upp.

6 reaktioner på ”Jag har ingen talang”

 1. Du har definitivt talang som blivit publicerad i så många antologier och veckotidningar. När det gäller att ge egna böcker gäller det nog att ha tålamod. Många författare arbetar nog ett år eller mer med en enda bok. Kanske flera år ibland.

  1. Men ”talangen” är inget jag bara har, utan ändå något jag tränat mig till 🙂 Jag har definitivt varit för snabb förut med att båda skriva ”färdigt” ett manus och skicka in det till förlag. Jag har inte alls varit färdig, helt rätt som du skriver. En bok = ett år, eller flera år (själv brukar jag skriva 2 manus på ett år, kanske till och med 3, vilka självklart inte är ”färdiga” så snabbt).

    1. Opulens vad jag inte intresserad av och skickade således inget. Men till tabu skickade jag in ett bidrag som jag tror (lite kaxigt kanske) kommer placerar sig, men vi får se 🙂 Jag kan ju ha fattat det här med ”tabu” helt fel…

     1. Jag hade en novell som jag tyckte passade till Opulens så jag skickade in ett bidrag och även till Ordberoende förlag som förlängt sin Under mistel till 14 juni. Den hade gått mig förbi eftersom deadline först var i januari. Till Tabu skickade jag in två bidrag. Hoppas på det andra bidraget. Men nu får jag koppla av även lite från skrivandet. Huvudet behöver vila men då dimper det säkert ner en ny lockande tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *