Frustrerad

Jag har jobbat igenom mitt manus med arbetstitel ”Änkan”. Jag har lyckats ”svälla” manuset med ca 7 tusen ord, och landar därmed på 43 tusen ord. Det är superkort! Tunt! Och jag som trodde jag skulle få ihop 70 tusen ord lätt, för det händer mycket i boken (men tydligen inte tillräckligt).

En smärtsam insikt om att jag kanske inte har vad som krävs för att skriva böcker… Jag är bra på korta format, men de längre? Ett bokmanus?

Jag ser ju att jag skriver för tunt, och jag kan inte bara skriva för att fylla ut, det blir ju tråkigt att läsa. Texten ska ändå innehålla något av intresse, konflikt, spänning, känslor, fylla en funktion. Jag inser att jag kanske inte har vad som krävs, inte har tillräckligt med talang (även om jag ogillar begreppet talang, pysslar man med något i tio tusen timmar blir man jäkligt bra).

Hur ska jag göra nu? Det här en motgång, ett hinder att pressa igenom, som kommer göra mig bättre. Jag ska läsa fler skrivhandböcker och vanliga romaner. Hur skriver andra, hur fyller dom ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *