Förlag nästa…

Snart skickar jag Axel och den magiska boken, till förlag. Skulle kunna göra det ikväll…. men jag väntar lite. Hmm… Det är nog inte så bra att skicka manus till förlag just nu, mitt i semestertider? Borde jag vänta? Tänk annars om manuset blir liggandes i någon inkorg och liksom försvinner? Jag är inte alls rädd för att refuseras och misslyckas eller så. Inte alls. Inte ens lite.

Nu när jag jobbat med Axel har jag fått idéer till en uppföljare. Det skulle vara kul att skriva den. Men. Jag vet inte om jag vill lägga tid på det. Det finns ett annat manus som vill bli skriven (för vuxna). Annars har jag inget att skriva på just nu och är rastlös. Änkan är hos testläsare, så inget att jobba vidare med där just nu. Och Axel har jag typ gjort klart. Jag kan alltid ta tag i nåt gammalt manus och förbättra, men jag skriver nog hellre på något nytt.

Att jag inte vill skriva Axel nummer 2 beror på, om jag ska vara ärlig, att jag är rädd. Jag är rädd för att misslyckas med den första boken om Axel (att alla förlag ska refusera den, högst troligt) så varför skulle jag lägga värdefull skrivtid på att skriva på en uppföljare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *