Författarframträdande

Igår kväll var jag på Stadsbiblioteket och lyssnade på författaren Emmy Abrahamsson. Jag älskade hennes bok: Hur man gör succé på dårhus. Efter den var jag tvungen att läsa någon mer bok av henne och valde: Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske. Gillade även den boken, men Hur man lyckas på dårhus, var underbar. Det är verkligen inte lätt att skriva roligt, men Emmy lyckas. Jag skrattade högt flera gånger.

Emmy inledde sitt framträdande med att säga att det finns för få roliga böcker och för många deckare. Håller fullständigt med 🙂

Om en kvinnlig karaktär är rolig är hon ofta det för att kompensera att hon är ful eller tjock. Samma sak i filmer och serier, ni vet den är tjocka kompisen som får alla vitsiga repliker. Det tycker jag också att Emmy rätt i. Sedan berättar hon om hennes egna liv och inspirationen bakom böckerna, där mycket är självupplevt. Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske, handlar om hur träffade sin man – en hemlös alkoholiserad sådan som bodde i en buske.

Hur man gör succé på dårhus, baserar på egna erfarenheter om hur hon själv för sex år sedan blev tvångsintagen. Emmy berättar om sin egen depression sedan 20 år tillbaka. Hon ville skriva en rolig bok om depression, vilket hon lyckades med.

I början av framträdandet berättar hon om hur hennes första bok för vuxna, den om mannen i busken, blev refuserad överallt. Men att Bonnier visade lite intresse, men fortfarande refuserade den. Efter fyra omarbetningar blev den antagen. Jag ställer en fråga på slutet hur det var med hennes debut, blev den refuserad? Nej, den blev antagen av tre förlag så hon kunde välja… hehe. Kul 🙂

Jag tänker på mig själv. Jag försöker se mig själv hålla ett författarframträdanden och får ångest och hjärtklappning. Den delen av författaryrket skulle jag nog inte klara av… Jag vill bara skriva, jag vill bara bli läst. Kanske egenutgivning är bäst för mig. Då blir det i alla fall en bok utan förlag som har krav på försäljning, jippon, och framträdanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.