Ett års bloggande

För ett år sedan, den 22 oktober 2016 skrev jag första blogginlägget här. Det regnade och blåste ute, jag hörde signaturmelodin till Bamse från tv:n vardagsrummet (min dotter då 1 år och drygt 7 månader) och jag satt nervöst framför bloggen. Rädd och glad på samma gång. Skulle jag verkligen ha en blogg? Jag som inte har några sociala medier, aldrig haft och aldrig tänkt ha… Men där jag satt jag och nu har det gått ett år. Ett år av skrivande i med- och motvind.

Min förhoppning på bloggen var att den skulle tillfredsställa min iver och hjälpa mig att hålla ut. Att skriva bokmanus tar så evigt lång tid. Jag ville se något på pränt och det nu! på en plats där ingen kan refusera mig. Och detta har bloggen faktiskt hjälpt mig med, den är jättekul och det är jättekul att följa min egen utveckling, som en dagbok för allmän beskådan och åtlöje (?). Jag är mycket medveten om att det jag skriver antagligen bara intresserar mig eftersom det är mina tankar och mina reflektioner om att skriva.

Så vad har hänt sedan bloggstart?

Vi börjar med höjdpunkterna: Första novellen som såldes till Året runt i april, tror jag det var. Sedan tre till sålda noveller till samma tidning i oktober. Vara en av vinnarna till novelltävlingen Jul igen (antologi med samma namn).

De största misstagen: Det finns inga misstag, bara lektioner 😊

Skrivande lärdomar: att inspiration inte behövs innan för att sätta mig och skriva (en bok skrivs inte på inspiration från första till sista sidan, det tror jag är en romantiserad bild av författaren), jag har funnit andra genres som jag aldrig föreställt mig skriva inom, att jag är för snabb när jag skriver och ska stanna kvar i scenen samt att skriva långsamt när det går fort. Att inte ge upp. Aldrig.

Jobbigaste stunderna: refuserade noveller, bokmanus och förluster i samband med novelltävlingar, men jag fortsätter skriva. Alltid.

Tänk så mycket jag lär mig om mig själv av att skriva ljug och påhitt 😊 ser fram emot vad som händer efter ytterligare ett års skrivande.

2 reaktioner på ”Ett års bloggande”

  1. Din blogg ger mig den där extra kicken. Att fortsätta skriva och inte ge upp. För min del dröjde det länge innan jag började skriva noveller. Ända fram till för snart ett år sedan. Är ju ingen ungdom precis. Bloggat har jag gjort tidigare. Min nuvarande har jag haft i sex månader. De som jag haft tidigare har jag tröttnat på efter några månader. Din bild med kvinnan i fönstret är så fin.

    1. Du anar inte så mycket glädje dina ord ger mig 🙂 Började oxå skriva noveller ganska nyligen, september förra året var jag med i min första novelltävling (förlust såklart, men jag var biten). Heja oss som skriver och inte ger upp! Kvinnan i fönstret är jag 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.