en kärlekshistoria som svalnat

Hjärta&taggtråd – en kärlekshistoria som svalnat. Inledningsvis var jag stormigt förälskad i berättelsen som vecklades ut i takt med var sida jag skrev. Mitt fjärde bokprojekt och i fantasin mitt genombrott. Det här var den rätta. Den jag skulle satsa på hela vägen.  Man kan säga att spänningen har lagt sig. Att vår kärlek svalnat. Jag finner ingen spänning eller något intressant med berättelsen längre… Vet inte ens om jag bryr mig om att jobba igenom den efter testläsare nummer 1 (maken) läst färdig den. Suck.

Jag har tröttnat på min egen text! Deppigt värre… Hur ska något av det jag skriver bli tillräckligt bra för att våga skicka till förlag om jag hela tiden tröttnar och aldrig slutför? Jag vet att redigeringen är en tung och trist fas (för mig), och istället för att uppbåda disciplin och stanna kvar i nuvarande manus, blickar jag framåt och är redan i nästa bokprojekt. Är redan i känslan och det där som pirrar av glädje och nyfikenheten. Så som jag brukar känna inför ett nytt projekt.

Så här funkar tydligen jag: Älskar att inleda nya skrivprojekt, hatar att slutföra dem (= redigeringen efter skrivruset, som kräver tusen omskrivningar).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.