Dörren i ansiktet

I lördags den 14 sept skickade jag in följebrev och manus till agent och fick svar idag förmiddag på mejlen (mejl är aldrig ett bra tecken) där man artig och standardmässigt tackar Nej. Refuserad, alltså.

Eftersom dom refuserade mig efter 2,5 dagar drar jag slutsatsen att man inte läst ett skit av det jag skickade jag.

Det är helt okej att bli refuserad, jag fattar det. Men att inte ens läsa första meningen i manuset utan bara refusera med vändande mejl är skit. Det är som att få dörren smälld i ansiktet och jag fattar inte ens varför agenten har ett ställe för att ta emot manus om dom inte ens bryr sig att läsa ett ord. Om dom åtminstone läste och sedan refuserade mig, jag fattar, men detta…. fattar jag faktiskt inte.

Är rätt nedslagen nu 🙁 och frustrerad. Jag vill att något ska hända, något positivt i rätt riktning när det gäller bokskrivandet. Jag är så tacksam för alla framgångar jag haft med novellerna. Det har varit kul med alla publicering, det är en morot och bekräftelse på vägen och ibland gett lite pengar. MEN det är inte vad jag vill. Det är inte drömmen, kärleken, passionen, det inre tvånget. Nej, det är böcker jag vill skriva och få utgivna och sedan helst lästa! Gah!!! Hur svårt ska det vara att ”lyckas”?

4 reaktioner på ”Dörren i ansiktet”

  1. Hej! Hittade nyss till din blogg. Den är verkligen superfin, tar inspiration! 🙂 Jag har själv börjat skriva på mitt första romanmanus. Kul att följa någon annans skrivresa, med mycket igenkänning!

  2. Periodvis känns det som man ganska ofta får dörren i ansiktet. Det är svårt att få något publicerat när konkurrensen är så stor. Det där med egen bok har jag skjutit på framtiden. Jag tycker att det är tråkigt att Kvällsstunden dragit ner på noveller. Med drygt 100 skribenter som skickar in kommer det dröja innan man får något publicerat i framtiden. Såvida inte många tröttnar på att skicka in. Jag längtar faktiskt efter en större novelltävling nu.

    1. Hej. Jag vet. Dörren slängs verkligen i ansiktet, rätt hårt dessutom 🙁 Suck. Jag längtar för en gång skull inte alls efter fler/nya novelltävlingar, tycker det är skönt att det inte är någon just nu jag bryr mig. Försöker satsa mer på mina bokprojekt ett tag istället. Men där befinner man såg på olika platser, ibland är det kanske bra att gå länge och suga på ett bokprojekt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *