Dialoger

Jag har, som jag nämnt tidigare, det trögt med att skriva på nya manuset ”Drama i triangel”. Jag vet till viss del varför – det har varit en tung höst med en del personliga motgångar. Men nu har jag kommit på två dialoger vilket är lika med scener 🙂 och då slog det mig att detta kan vara ett knep. Att komma på dialoger. Det ska gärna bränna lite i varje dialog, någon konflikt eller motsättning, behöver inte vara stort. Jag gillar verkligen att skriva dialoger, det är något jag alltid känt att jag haft lätt för. Någon lektör (minns inte om det är den nuvarande jag samarbetat med gällande mina senaste manus) tyckte att jag kunde jobba mer med dialogerna, att dom är lite för korta. Vilket då hade att göra med att rör mig för snabbt fram genom scenerna.

Dialogerna jag nu kommit på och ska sätta mig och skriva in i manuset är ganska råa, men det är en början. Miljön runt omkring vet jag inte riktigt, med sådant kan jag fylla på sen. Huvudsaken är jag skriver.

4 reaktioner på ”Dialoger”

  1. Även jag har haft en tuff höst med personliga motgångar. Så för en månad sedan fick jag bältros som ett brev på posten. Har du deltagit i några av novelltävlingarna som haft deadline i dagarna? Det är otroligt många novelltävlingar på gång.

    1. Hej, fy så jobbigt det lät med bältros, hoppas du mår bättre. Jag har egentligen bara skickat ett bidrag till Monica Iveskölds tävling på Lycka. Annars ligger novelltävlingen på tema Julskräck (med deadline 13 dec) närmast i tiden. Jag sållar så mycket mer nu bland alla tävlingar och det känns skönt, mindre stress och hets.

      1. Jag fick besked från tidningen jag skickar noveller till. Av 12 inskickade noveller under perioden april till maj antog de en. Så visst är det kämpigt. Så 2019 lär inte bli lika bra som 2018. Allt fler skickar in så konkurensen är hård. Jag skickade in till Lycka och Novellix men även till Malmö 2048 och novelltävlingen som Hemmets journal hade. Man håller nästan inte räkningen på allt. Jag är intresserad av Tusen och en natt också.

        1. Känner igen mig, fått runt lika många refuserade jag med. Alla dom novelltävlingarna du nämner har jag valt att inte skicka bidrag till… Som sagt, jag sållar mycket och behöver lägga tid på att skriva mina bokmanus jag helst vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *