Depp

När:  2017-01-10,  klockan20:15                                                                                     Var: vardagsrum, soffan

Tv:n är avstängd. Jag orkar inte med fler intryck. Endast adventsljusstakarna lyser med låg watt. På söndag är det dags att ta bort dem, och städa, och handla, och laga mat, tvätta. Annars en lugn skriv- och familjehelg framför mig/oss. Katten stryker vid min kropp som är hopkurad under filt.

-Jag gör inget vettigt med min tid, orkar ju ingenting på kvällen, alla andra gör säkert massor, jag vill bara gå och lägga mig, för i morgon börjar allt om, klagar jag.

Jag är inte på bra humör, tredje dagen med förkylning, huvudvärk, halsont, osammanhängande nattsömn (som så ofta, varför vänjer sig inte kroppen med fem timmar störd nattsömn och mår bra på det?), inga träningspass på snart fyra dagar. Man kan säga att jag har en existentiell kris, (vad är meningen med livet? och så vidare). Fast jag egentligen bara är småbarns- och vardagstrött.

-Du gör visst massor, säger maken. Säkert trött på diskussionen som hållits förut. Jag tänker, som en trotsig tonåring, att han fattar ju ingenting.

-Men andra gör saker på kvällen, jag orkar ju ingenting, säger jag och fortsätter, alltså folk är sociala och har aktiviteter och orkar saker. Jag är bara trött, förbrukad, och vill lägga mig och sova.

– Men du skriver säkert minst tjugo timmar i veckan. Och läser.

-Nej, så mycket är det inte.

Jag gör en snabb beräkning i huvudet, medan maken fortsätter:

-Du jobbar, och jobbar med skrivandet och läser, du gör säkert mer än andra med sin tid efter jobbet.

-Tio timmar, säger jag, tio timmar i veckan. Och kanske sju timmar läsning.

När jag kryper ner i sängen en halv timma senare undrar jag hur mycket tid jag faktiskt lägger på skrivandet i veckan? Blir det tio timmar? Säkert olika, olika veckor såklart. Och läsandet är ju en del av skrivandet. Och bloggandet, det hade jag inte ens räknat med.

Okej, jag skriver upp vad jag lägger i tid på att skriva på boken (inte bloggandet) och tid jag läser under denna veckan. Återkommer med rapport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *