Begrava noveller

Jaha, då fick jag hålla begravning idag för mitt bidrag på tema ”sommarångest”. Jag flyttade novellen till mappen ”förluster”. Det ligger en del noveller där  nu 🙁

Förluster tar olika hårt märker jag. Som med den här  novelltävling, sommarångest. Verkligen jättebesviken. Energin bara dök ner i fötterna och rann ur mig. Jag tror att det beror på att jag blev så nöjd med mitt bidrag, något ”lossnade” när jag skrev och jag älskade novellen, trodde den hade en mycket god chans, men icke.

Andra förluster, eller refuser, tar inte lika hårt (även om jag aldrig blir glad). Då kanske jag kände på mig att novellen inte riktigt var det bästa eller att chanserna till vinst var mycket låga. Som Skriva-tidningens novelltävlingar. Jag har nog deltagit hundra gånger och förlorat samtliga så där går jag liksom inte och väntar och hoppas, vet att det är kört, men skickar ändå alltid in ett bidrag.

Varför gör jag så här mot mig själv?

Finns det inget bra citat för det här?

“Endast de som vågar misslyckas totalt kan uppnå fantastiska saker.” – Robert F. Kennedy

 

4 reaktioner på ”Begrava noveller”

  1. Hej
    Har Opulens hört av sig. Själv har jag inte hört ett ljud. Jag begraver inte mina noveller. Jag återupplivar dem och använder dem i något annat sammanhang. Det är bara att fortsätta skriva. Kram.

    1. Hej, dom hörde inte av sig. Det var faktiskt jag som mejlade och frågade, ville veta. Du har rätt, noveller kan återupplivas, men inte alla. Juvelgäddan, en novell av mig som är med i antologin Sjön är en sådan. Men vissa av mina noveller är nog mening att de ska begravas, jag tar med mig lärdomar och skriver vidare på nytt. Det gäller att hålla ångan uppe och inte slås ner, men igår fick vara en deppig dag. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.