Bajsblöjor och skrivtid

Med en missnöjd bebis får jag stänga ner Word för idag. Blev nästan inget skrivet. Vissa förmiddagar funkar det inte alls. Igår fick jag skrivit över tusen ord. Jaha, där kom en utdragen och blöt prutt oxå i skrivande stund (inte från mig själv då). Bajsblöja nummer femtioelva idag. Hehe. Får byta den, stoppa ner bebis i vagnen, plugga in hörlurar och lyssna på pod och ut och gå. Han behöver sova och gör det bra i vagnen. Det är i alla fall härligt väder ute och snart ska vi ändå till förskolan för att hämta storasyster.

Jag ska fundera på slutet av projektet ”Bussen”. Blir galen av att inte få ihop det. Visserligen har jag över halva boken kvar att skriva ur mig, men jag vill och behöver veta lite hur jag ska få ihop det. Sånt här är bra att fundera på under en promenad. Då kan jag ändå känna att jag ”skriver” fast jag inte rent faktiskt skriver. Jag har ju märkt att ju mer jag tänker och grunnar, vrider och vänder på storyn och karaktärer ju bättre blir det. Att skriva en bok är så mycket mer än den faktiska skrivtiden.

Men så jag längtar till ett första utkast att ge testläsare, det som driver mig. Att få bli läst 🙂 Om så bara av ett fåtal.

2 reaktioner på ”Bajsblöjor och skrivtid”

  1. Nu är det fint promenadväder när man har bebis i vagn. När han blir några månader äldre blir det säkert full fart med skrivandet igen. Jag fick lite skrivet förra helgen och nu har jag inga skrivtävlingar att satsa på. Man får prioritera. Svårt att hinna med allt när man arbetar heltid.

    1. Ja, det är ganska lugnt på tävlingar nu. Jag tycker det är lite skönt (som annars vi ställa upp i allt) och bara kunna fokusera på den boken jag skriver på just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *