Att vara en sprinter

Här sitter jag och skriver ner två nya bokidéer! Novellerna lägger jag åt sidan. Har fått till några utkast som jag kan snygga till och förbättra en annan gång. Nu tänker jag mest böcker. Och jag borde verkligen inte skriva på nya när jag inte ens är klar med pågående projekt. Vad är det för fel på mig?

Tror jag har lite svårt att fokusera och koncentrera mig på en sak i taget under lång tid. Det handlar såklart om uthållighet. Jag avskyr att springa långt och länge, vill köra kort och snabbt. Är ingen maratonlöpare, utan en sprinter. Och det har i sin tur att göra med min brist på tålamod. Det är verkligen inte gynnsamt att vara en sprinter när man försöker skriva böcker…

Och förresten. Varför har jag lättare att komma på böcker än noveller? Jag har fler bokidéer på kö, än jag har tid att förverkliga dem. Men noveller alltså, ibland får jag verkligen tvinga fram dem.

Andra skrivande personer, hur har ni det? Får n i oxå fler idéer/uppslag än tid att skriva dem alla? Eller är det ett stort romanprojekt i taget? Eller är det superlätt att komma på noveller?

Nu får jag spara ner dokumenten med nya bokidéer och fortsätta med ”Bussen” vare sig jag vill eller inte. Men det är ju såååå tråkigt nu med redigering. Det hjälps inte. Sätt igång! (Ja, jag pratar med mig själv).

2 reaktioner på ”Att vara en sprinter”

  1. Jag kör alltid en sak i taget. Gör 6-10 tävlingsnoveller i en stöt, redigerar dem och skickar in dem en masse. Hade en sådan inskickning precis innan midsommar så jag kunde ha det skönt i helgen.
    Å andra sidan har jag alltid ett enda stort romanprojekt på gång, när jag skriver tävlingsnovellerna lägger jag den rådande romanen på is och när novellerna är klara fortsätter jag med romanen.
    Själv tål jag inte att vara splittrad utan det jag gör det gör jag…antingen tävlingsnoveller eller romanprojekt. Och när jag skriver på romanprojekt av något slag gör jag alltid samma ordmängd varje morgon måndag till söndag.

    1. Jag borde försöka att inte vara så splittrad, men ändå finner jag mig skrivandes på flera bokidéer, ett eller två ordentliga manus + noveller. Troligen skulle det projekt som fick min fulla uppmärksamhet bli bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *