Att sålla

Angående det här med att sålla bland novelltävlingar har fått mig att tänka lite till. Jag får många många idéer till manus/noveller och har ett inre tvång att jag måste skriva dem alla. Senast igår fick jag en idé till en långnovell eller kortroman, kanske en novell bland flera till en novellsamling. Blir så sugen på att skriva den, men jag håller just nu på med ett bokmanus och diverse tävlingar… Det är inte möjligt att skriva på ALLT.

Kanske är det så att ALLA idéer inte är värda att skriva vidare på och jag måste helt enkelt släppa det inre tvånget att ta tillvara på allt och bara satsa på de idéerna som känns mest lovande.

Precis som med skriv- och novelltävlingar, vilken tävling har roligast tema som passar mig samt ger mest utdelning med tanke på satsad insats? Samma resonemang kan jag applicera på alla idéer i huvudet, vilka verka roligast, vilka kan jag skriva (vissa saker är svårare än andra på grund av livserfarenhet och kunskap osv) vilka har potential att faktiskt leda någonstans?

Den nya idén till en eventuell novellsamling sparar jag på och stoppar in i en mapp på datorn… än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.