Att bli refuserad

Det är så tufft! Vissa svider mer än andra och idag kom en refus, där jag ändå kände att jag var nära att bli antagen, men i slutänden inte blev det. ”Drama i triangel” har nu blivit refuserat 16 gånger! Har väl något enstaka förlag kvar som inte svarat, men jag fattar ju hur det kommer gå. Suck.

Jag är så besviken just nu och helt låst i huvudet. Kan inte skriva på något idag, bara deppa. Ska promenera iväg med barnen till biblioteket om en stund. Biblioteket! Drömmarnas värld jag inte får vara del av… Suck. Men min dotter tycker det är kul (och jag med, egentligen) att låna hem några barnböcker.

Jag minns i våras, 1 april, då jag skickade iväg ”Drama i triangel” till massor av förlag hur mycket hopp och pirr jag hade i magen. För det här är ett riktigt bra manus, nu händer det! Sedan släcks hopp efter hopp efter hopp. Nu är glöden snart helt väck. Förutom att jag ska ge boken själv – MEN DET ÄR INTE SAMMA SAK!

Jag brukar kunna repa mig ganska snart efter att ett manus blivit refuserat – för jag skriver på ett nytt och tänker ”det HÄR manuset kommer bli mitt bästa och det som blir antaget” och därmed har jag kunnat skita lite i det föregående som blev refuserat. Så tänker jag inte om ”Drama i triangel”, det är för bra för att skita i.

När jag läser andras debutböcker från ”riktiga” förlag är dom oftast så himla bra. Jag fattar det. Eftersom författaren hade enorm konkurrens innan hens manus blev vald ur den gigantiska manushögen. Det är verkligen bara det Det Bästa av Det Bästa som blir antagna. (Antagligen är jag inte så bra då). MEN när jag läser böcker rent allmänt från etablerade författare och alltså inte deras debuter så är inte alltid böckerna så himla WOW-DET-BÄSTA-JAG-LÄST. Och då tycker inte jag att ”Drama i triangel” är så mycket sämre än andra böcker inom samma genre. Det är f*n så mycket tuffare att debutera än vad det sedan verkar vara att få fortsätta ge ut. Orättvist – men vem sa att det skulle vara lätt och rättvist?

2 reaktioner på ”Att bli refuserad”

  1. Så där har jag känt ett tag nu. Jag kom inte med i Sofis antologier. Inte heller Fuerte. I år ser det ut att bli mer självbiografiskt i olika antologier. Veckotidningarna jag skickat in till svarar knappast. Skickade du in till Jul igen och Miramirs traditioner? Hoppas på något av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *