”Änkan” till förlag

Efter att ha fått manuset med arbetstitel ”Änkan” eller också kallat ”Änka och Vildkatt” (nu senast ”Kärlek i hämnd” refuserat från samtliga fyra agenturer är det dags att prova lyckan hos förlag. Eller snarare olyckan. Det känns väldigt nervöst och det är med ont i magen som jag skickar in Änkan idag till Förlag.

Skickar jag in manuset för snabbt? Borde jag jobba mer med det? Skulle jag fått manuset lektörsläst en tredje gång? Och så vidare. Jag vill inte ”bränna” manuset och få det refuserat överallt för att jag skickar in för fort och inte har jobbat igenom tillräckligt mycket och kvalitetssäkrat mer. Men jag kan inte hålla på manuset för det. Någon gång måste jag sätta punkt och våga skicka iväg. Nu har jag gjort det.

Drömmen om att få ett förlag kan hållas vid liv innan alla refuseringar trillar in. Det är nog därför det här känns lite jobbigt, snart krossas drömmen. Igen. Det känns faktiskt i stort sett helt omöjligt att få ett förlag, att ens bli läst innan man blir refuserad. När jag började skriva var jag mer naiv och glad inför att skicka till Förlag, nu vet jag mer hur omöjligt svårt allt är. Jag funderar mer på egenutgivning. Det kanske vore skönt att ta ”saken i egna händer” och inte behöva be på bara knän till stora förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *