Om bloggen

Innehåll: Inom romanskrivarkonsten är jag nybörjare. Ambitionen är att blogga om allt jag kopplar till författande och min skrivande resa. Böcker jag läser och inspireras av. Om bitar som faller på plats för mig på vägen mot drömmen och hur min skrivprocess utvecklas.

Jag vill understryka att bloggen inte är menad att lära andra om hur man skriver (även om jag samlar på skrivtips andra kan ha nytta av, se vänsterspalten). Bloggen är skapad och avsedd att lära mig att skriva och utvecklas som författare. Jag är långt ifrån fullärd, är inte ens halvlärd, utan befinner mig på startlinjen.

Bloggen hjälper mig hålla skrivångan uppe och förhoppningsvis inspirerar det någon annan därute som delar min dröm – att skriva en bok, få den antagen och publicerad.

Varför en blogg? Varför inte en blogg om min resa från opublicerad till publicerad författare (ja ja jag vet att jag kan misslyckas)? Det är varken ovanligt eller opopulärt med bloggar där modiga människor delar med sig av sin vardag och sin personliga utvecklingsresa. Allt från att tappa överflödskilon till att gå från soffpotatis till vältränad maratonlöpare.

Jag började skriva mer målmedvetet och seriöst på fritiden hösten 2015. Fick mitt första manus refuserat av samtliga inskickade bokförlag under våren 2016. Jippi. Bestämde mig (efter obligatoriskt deppande och övervägande om att ge upp) för att ta refuseringen som en uppmaning att bli bättre och fortsätta skriva, skriva om, skriva fel, skriva rätt och skriva igen. Att debutera som författare är ett långtgående projekt över flera år… och jag som är otålig av naturen. Attans. Jag som vill se resultat och få bekräftelse omgående behöver ett forum som kan tillfredsställa detta ivriga egocentriska behov. Bloggen är min sprint och romanprojektet är mitt maraton.

Vad händer om jag misslyckas? Aldrig får titulera mig som publicerad författare? Ja, så kan det bli. Men jag försöker ändå, till allmän beskådan. Nu kör jag, med risk för magplask. / Annah Oj, 22 oktober 2016.