Varför skriver jag?

Svaret på detta varierar . För det finns så många svar, inget rätt eller fel. Tror också att det beror på vad jag skriver på. Just nu har jag åter trätt in pokerspelande Rickards värld och motspelaren, änkan Kristina, som är full av hemligheter (manus: ”Hämnd, älskade hämnd”). Därför skriver jag just nu för att klä av människor.

I litteraturen finns den möjligheten att göra det och komma mycket nära. Jag kan skriva mig inpå, tränga in och avtäcka lager efter lager. Inte bara bokstavligt talat när Rickard och Kristina desperat suktar efter varandra och blir sexuellt frustrerade innan jag låter dem bli nakna och få till det. Jag menar på sättet jag kan skriva mig djupt in i karaktärerna och förstå saker de inte ens själva begriper.

Litteraturen gör att vi därför kan sympatisera med människor som annars i det yttre är oss så olika och det i sin tur förhöjer vår empatiska förmåga och bidrar till acceptans av oliktänk. Hoppas jag i alla fall 😊

Varför skriver du?

2 reaktioner på ”Varför skriver jag?”

  1. Jag är övertygad om att det finns ett svar, en sanning varför vissa människor tillhör gruppen s,-om maniskt skriver. Det finns alltid en sanning som utesluter alla andra saker. på et individuella planet så är det just en individuell sanning.
    men sådana går att driva vidare till en övergripande sanning. De flesta jag känner som är som mig själv och maniskt skriver, det är vad som håller oss vid liv så finns den övergripande, ultimata sanningen i det förgångna. En plats, en tid, en handling som gjorde att våra medvetande därefter aldrig skulle bli desamma igen. beskriver vi inte livet i skönlitterära texter kommer vi att förgås. Blodigt allvar är för veklingar…detta är på liv och död 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.