Utvecklas

Jag fick ihop ett bidrag till novelltävlingen på tema Folktro. Den skulle vara på minst 8 tusen ord, vilket är långt för mig. Jag har en tendens att skriva fort och ta mig snabbt igenom ”storyn”, vilket gör att det kan bli magert. I och med den här tävlingen fick jag tvinga mig själv att skriva mer.

När jag hade skrivit ”ur mig” själva storyn, så saknade jag 2 tusen ord. Det fick mig att tänka. Och jag kom fram till att jag inte behövde trycka in mer händelser utan att istället arbeta med det jag redan hade och istället ”fläska på” de scener som redan var skrivna. Jag kan säga att novellen blev så mycket bättre! Det är bra med utmaningar som tvingar mig att tänka till och tvingar mig att utveckla mitt sätt att skriva.

Åh, så jag hoppas på vinst, men konkurrensen lär vara stenhård så jag har föga realistiska förväntningar, men fantiserar, hoppas och drömmer desto mer 🙂

5 reaktioner på ”Utvecklas”

    1. Hej, det var jätte trögt. Jag är INTE van att skriva så långa noveller, det blev helt klart min längsta, och kanske en av mina bästa. Ska du själv skriva ett bidrag till den tävlingen?

  1. Ska göra ett försök. Jag har ju hela april på mig också. Tidningen Skriva har en ny tävling. Brukar delta i deras tävlingar. Ska försöka att vara flitig skribent under påsklovet.

    1. Hej, jag funderar på att för en gång skull INTE delta i Skrivatidningens tävling, har deltagit i varje tävling sedan två år tillbaka och det har inte gått vägen… Tröttnar lite, samtidigt som det superkorta formatet passar mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.