”tunna” böcker

Fortfarande besatt av längden på böcker. Läste precis Lyckliga människor läser och dricker kaffe av Agnès Martin-Lugand, en kort bok, inte ens 200 sidor i pocket. Räknade antal ord på en sida, gånger antalet sidor och fick = 51 tusen ord! Va? På en så tunn bok. I panik ryckte jag fram Alkemisten av Paulo Coelho, räknade orden på en sida, gånger antalet sidor (190 sidor totalt) och fick 47 700 ord!

img_2194

Läste för ett par månader sedan Egenmäktigt förfarande: en roman om kärlek, av Lena Andersson (Augustpris!). Också en mycket tunn bok i antal sidor räknat, tyvärr hade jag inte kvar den hemma, men tippar på att den är i ordmängd som Alkemisten.

Kom att tänka på en annan favorit bok, Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom.  Den är också i (kort)längd som Alkemisten.

Böcker kan absolut, som ovan nämnda exempel, vara mycket framgångsrika trots sin korta längd. Och jag gillar korta böcker. Antagligen för att jag är rastlös och älskar känslan av att ha läst färdigt en bok och få välja en ny.

Frågade maken, som läst boken Jag är pilgrim, av Terry Hayes, om den var spännande och bra hela vägen, vilket är nästan 800 sidor. Och jo, det var en mycket bra bok.

Jag ska läsa en riktigt tjock bok, för jag är nyfiken på hur man fyller ut en tjock bok, utan långdragna (och tråkiga) partier.

3 reaktioner på ””tunna” böcker”

  1. Hur var Lena Anderssons roman ”Egenmäktigt förfarande”? Den har ju varit så omtalad ”vem är Hugo Rask i verkligheten”. Mycket spekulationer har jag förstått…
    Krister Henriksson ska spela Hugo Rask på teaterscen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *