Trista redigering

Åh, så jag börjar tröttna på den här trista redigeringen! Ett jobb som aldrig verkar ta slut. Jag hittar hela tiden meningar att ändra på, text att stryka, ord att lägga till och så vidare. Men visst blir det mycket bättre. MYCKET BÄTTRE! Läste någon som skrev att en bok är till 20 % att skriva själv boken sedan 80% att redigera boken. Och redigering som är så tråkigt.

Jag längtar så oerhört efter att få skriva på en ny roman. Jag har flera stycken idéer som väntar på att jag ska ägna dem uppmärksamhet. Det finns så mycket berättelser och teman jag vill utforska. Den här redigeringsfasen börjar faktiskt bli lite deprimerande.

Ibland tänker jag, att jag bara skulle skriva ”ur mig” mina berättelser och liksom skita i att redigera färdigt dem. Bara dra vidare till nästa. Inget av det skulle ju bli utgivet på det sättet, men jag skulle ju ha kul 🙂

6 reaktioner på ”Trista redigering”

 1. Håller med om att redigering är trist. Ibland känns det som lektören inte förstår skribentens tankegångar. Det behöver nödvändigtvis inte vara så att skribenten är ute i det blå. Jag skriver och redigerar parallellt. När jag skrivit ett stycke läser jag upp högt för mig själv och så där håller jag på. Jag har börjat anteckna för hand. Skriver ner ssmå tankar i ett litet block som jag vann i en tävling hos Drop a story. Deltog du i deras utmaningar i julkalendern? Vilka novelltävlingar står på din lista den närmaste tiden?

  1. Hej, jag var inte med i Drop a story, och inte varit på ett tag. Och visst är det så att lektörer inte alltid är med på vad man vill få berättat – det har hänt mig och varit sura pengar i sjön. För lektörer är dyrt. Nu har jag hittat en riktig stjärna som jag ofta använder, för hon förstår mig.

   De tävlingar jag ska delta i är Faktums novelltävling, Nohidings tävling på tema Sommarväsen, Darkness publishing på tema Nordiska väsen, Tistelblommas ”Masken rämnar” och Whip medias ”Bortom grinden” . Vilka tävlingar kör du? Samma som mig? Vi brukar ju ha samma ”smak” 🙂

   1. Hej
    Jag vet inte om jag hinner med alla dessa tävlingar. Jag har skickat in till Faktum och till Tallbergs tävling på temat psykisk ohälsa. Jag håller på med en novell till Sommarväsen och vill gärna delta i Miramirs tävling också. Jag har sålt rättigheterna till en novell till Saga Egmont. Jag skrev två noveller på det temat i somras och de tackade jag till den första. Den andra har de inte hunnit läsa än. Jag hoppas de vill ha den också. Så nu är jag faktiskt på gång och skriver en tredje novell på temat erotik. Jag ska operera mitt högra öga så jag hoppas det blir mer skrivande sedan framåt våren.

     1. Önskar bara att man kunde få samma erbjudande på all fantasy man skriver. Eller helt vanliga noveller. Erotik är inte direkt det jag vill syssla med. Jag hade nästan glömt bort att jag skickat in. Väntetiden är enorm .

     2. Jag håller helt med! Erotik är inte alls det jag egentligen vill skriva, men det är ju kul att få publicera så då blir det så. Funderar på att skriva en egen novellsamling med magisk realism (alltså lite åt fantasy) som röd röd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *