Träff med lektör

Annars har jag idag träffat ”min”lektör. Hon har läst de första 10 sidorna på mitt manus som jag kallar ”Änkan”. Jag ska nu gå igenom hennes feedback och kritik och förbättra resten av manuset, göra egen research på Mallorca (flyger på lördag), arbeta igenom manuset igen och sedan skicka manuset i sin helhet till lektören i början av oktober (det är bra med deadline).

Initialt är det ärligt talat (i alla fall för mig) lite tungt att få feedback på min text. Jag vet att inte ta kritiken personligt, för det är den inte. Kritiken är till för att förbättra texten och jag tar till mig av detta, är inte rädd för att ändra, redigera, eller radera. Men det är ändå lite motigt att bli bedömd, att texten inte är ”perfekt” som jag vill.

Annars är det jättebra med lektörsläsningar, att få professionell återkoppling. Det är mitt bästa skrivtips till andra och min bästa investering i mig själv och mitt skrivande. Det var kul att lektören, som följt mig lite nu, sett hur jag utvecklats och sa att jag skrev bättre. Att jag verkar effektiv och bra på att hålla deadlines och nå mina mål. Jag berättade om mitt yrke och på vilket sätt jag arbetar med text i jobbet, vilket förklarar varför jag ibland har en akademisk/byråkratisk ton i mina manus (vilket inte passar i det kreativa skrivandet), tror dock inte det märks här på bloggen som skrivs mer fri och ”talspråkig” (är det ens ett ord?) Lektören sa att det hade varit kul att se vad jag skulle kunna åstadkomma om jag INTE arbetade utan istället la all tid på det kreativa skrivandet, hur mycket jag kunde utvecklas och uppnå då… Så tror jag i alla fall att hon sa… hehe, svårt att citera liksom, och kanske läste jag in något hon inte alls menade. Jag blev i alla f all peppad och inspirerad efter den här fysiska träffen och vi ska ses igen i slutet på november när hon läst hela manuset, kul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.