Titel

Det här med boktitlar. Ibland svårt. Ibland självklart. Jag älskar titeln på mitt manus ”Drama i triangel”, spot on. Den titeln bara fanns där från början. Men titel på manuset jag skriver på nu är inte givet och det frustrerar mig. För titel är ju viktigt, eller hur? Ibland är ju det här med titel + omslag det som får mig att plocka upp en bok, eller klicka hem från Adlibris.

Vad utmärker en bra titel, egentligen?

Jag försöker ha det här med titel i bakhuvudet medan jag skriver på manuset och några stycken har poppat upp, men inget som känns jättebra. Som arbetstitel funkar ju ”Bussen” (något ska ju dokumentet heta), men det är ingen vidare titel på en bok för ungdomar inom genre skräck, eller hur? Hehe.

”Kvinnan i spegeln”, skulle kunna bli en titel som passar. Det finns en kvinnan som först bara uppenbarar sig i spegeln (ja, hon är ett ondsint spöke) och det kan oxå anspela på huvudpersonen Saga som betraktar sig en del i speglar (fåfäng). Men självklart fanns det ju redan en bok som heter så. Jag sökte på Adlibris för att se så ingen annan bok har samma titel…. Eller får man ha samma titel?

2 reaktioner på ”Titel”

    1. Ja, flera böcker kan ju ha samma titel.. Men frågan är om man vill ha en titel som redan finns där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *