som om livet saknar mening

Det kan låta överdrivet, men det är som om livet saknar mening, eller i alla fall riktning just nu. Jag befinner mig fortfarande mellan två böcker. Ena foten står på manuset om Anya (vilket just nu befinner sig hos testläsare) och andra foten står i luften och vet inte riktigt vart den ska slå sig ner, vilket projekt jag ska ta mig an.

Jag har ett par karaktärer som ibland pratar i mitt öra, kallar det ena för ”Änkan”, i brist på annat. Sedan funderar jag på om jag ska ta mig an Lucida – min ”fantasy-ungdomsbok/serie-projekt”. Eller kan jag skriva på båda samtidigt? För jag sysslar egentligen aldrig enskilt med något. Det är alltid någon novelltävling att skriva för, eller noveller att försöka sälja till tidningar samtidigt som jag jobbar med något manus. Jag är bra på (?) och gillar många bollar i luften. Känns något projekt motigt en dag, skriver jag på något annat. På så vis är jag alltid skrivande…. Men just nu känns det tomt, och lite menlöst… Jag måste sätta igång med något större manus-projekt, blir depp av det här vakuumet.

Har mest lust för projekt Änkan, antagligen för att Lucida kräver sååå mycket jobb, ett par år kanske. Jag gör bäst i att skriva alla fem (ev sex) böcker, innan jag skickar den första boken till förlag. Och jag som är så ivrig. Vill inte lägga mer än 6-9 månader på ett manus. Ska jag skriva fem böcker, i alla fall utkast på fem böcker så jag vet vad som händer i dem (då jag skriver på intuition) under ett par års tid och inte ha något att skicka till förlag… suck… Tålamod är en författares bästa vän? var det så man sa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *