Skrivtips

I boken: Tre enkla regler – finns inte – en romanskola, av Elisabet Norin snappade jag upp ett bra skrivtips. Eller snarare lästips kanske, och det var tipset om att läsa spänningsromaner och skräck, även fast det inte är genren man skriver inom.

Jag tycker INTE om spänningsromaner, deckare och absolut inte skräck. Jag vill i huvudsak läsa feelgood, chick lit, ”vardagligt drama” och skriver också gärna inom dessa genres. Men oavsett vilken genre man skriver inom behöver det vara spännande och finnas en framåtrörelse, och detta driv kan man studera inom ovan nämnde genres.

Jag har tidigare läst Stephen King bara för att studera hans hanverk (och han är helt enkelt bäst!) även om jag egentligen inte gillar böckerna.

Ett annat bra skrivtips är att delta i novelltävlingar. Det ger väldigt mycket positiv energi och bekräftelse (om man vinner). Och om man inte vinner så har man ändå skrivit något – och allt skrivande är lärande!

Tack vare alla novelltävlingar jag ställt upp, typ tusen, så har jag utmanat mig själv att skriva inom genres jag aldrig trodde mig skriva inom såsom erotik och fantasy och skräck. Även om jag personligen inte gillar att läsa skräck, så var det ganska kul att skriva inom. Och fantasy älskar jag! Tror lite det kan vara ”min grej” och det hade jag aldrig provat på om inte flertalet novelltävlingar ”tvingat” mig till det 🙂 och nu vet jag oxå att jag någon gång vill skriva något (har en idé) inom genre RYSARE 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *