skrivtid slut

Nu är mina skrivdagar slut, jag är trött i huvudet och ska slänga mig på soffan. Jag har skrivit 9 500 ord. Sammanlagt 45 821 tusen ord. Snart har jag ett första utkast av manuset: Andarna i Anya.

Även denna gången har berättelsen överraskat mig. En person som bara nämndes i förbifarten (som jag inte trodde spelade så stor roll) får egna avsnitt och har en del att säga. En annan karaktärs kyliga beteende trodde jag mig förstå var det härstammande ifrån, tänkte inte så mycket på det, tills en avgörande scen fick honom att berättade vad han verkligen kände. Det var ett stort ögonblick, både för mig och min huvudperson. Som dessutom passade in perfekt i berättelsen, ingen efterkonstruktion alltså.

Detta är varför jag älskar att vara en intuitiv författare. Jag vet inte allt på förhand och får nöjet av att överraskas allt eftersom berättelses skrivs ut. Tyvärr tenderar jag sedan att tycka berättelsen är tråkig. När jag redan vet vad som ska ske får jag svårt att ta ett kliv åt sidan och se om det är spännande. Jag tvivlar. Men längtar tills mitt första utkast är redo för testläsare, vill så gärna ha feedback och diskutera karaktärerna och berättelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.