Skrivkurs: Redigera romanen

Jag har gått en kurs på distans som heter: Redigera Romanen. Den ges online på Litterära Konsulter. Minns inte om jag nämnt det tidigare här på bloggen.

Hur som helst.  Tänkte att kursen passade bra att inleda för några veckor sedan i samband med att jag redigerade och gick igenom ”Änkan” inför den inbokade lektörsläsningen. Det mesta av lektionerna i kursen är redan sådant jag gör/gjort. Det känns rätt kul, även om det är synd att jag inte lär mig så mycket nytt. Kursen hade gjort mer nytta för tre år sedan…

Efter att ha skrivit några år nu, typ fem manus och nästan femhundra tusen ord sammanlagt, läst många skrivhandböcker och helt enkelt övat och ”självlärt” samt tagit hjälp av lektör så verkar det som jag är på god väg. Men jag vet. Det är ingen garanti för att manusen faktiskt är bra eller intressanta för andra att läsa eller att något manus någonsin blir antaget. Det är ingen garanti för att jag faktiskt ”kan” skriva… Dessutom blir jag aldrig fullärd eller färdig. Jag vill utveckla skrivandet hela tiden. Vässa språket och gestaltningen, bli mer kreativ och komma på bättre idéer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *