Skrivandet har fått konkurrens

Jag flyttade till hus i december 2017. Efter en allt för lång och kall vinter kom äntligen sommaren i början på maj och jag vill inte sitta inne en sekund. Det har aldrig förr burit emot så mycket att sätta mig framför datorn och skriva som den här våren/sommaren.

När jag bodde i lägenhet i stan så lockade det inte lika mycket att gå ut, att göra ett ”projekt” av utomhusvistelse, suck. Då kunde jag sitta inne med lätthet och skriva, även om det var fint väder och maken gick till lekpark med vår tjej.

Det är skillnad att bo i hus… Skrivandet har fått konkurrens.

Jag dricker mitt kaffe ute och njuter av att andas av fri utomhusluft, jag vill inte gå in, men jag måste. Jag har bestämt att ”arbeta” några timmar idag… och snart är det deadline på ett par novelltävlingar som är viktiga för mig så det är bara att bita ihop, ignorera solen. Jag vet oxå att, om jag bara kommer igång, så blir jag smått besatt av texten och då är det inga problem att sitta inne framför datorn, det är bara det här första steget. Lite som att ut och jogga, oxå trögt att komma utanför dörren, sen, väl i löpspåret är det skönt och flyter på.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *